Back to top

BOREAL PLUS

Focus pe dezvoltare regională: IMPACT revine pe piața imobiliară din Constanța

Cel mai nou complex rezidential din Constanta Nord

Constanţa este un oraș cu potențial economic sporit datorită poziţionării excelente care favorizează comerțul și turismul și devine, treptat, unul dintre polii emergenţi de dezvoltare pe segmentul rezidențial din România.

Peste 1.600 de locuinţe se aflau în dezvoltare în Constanţa, în mai multe proiecte de investiţii care includ construcţia câtorva mii de unităţi locative în următorii ani.

Aproximativ 1500 de locuințe noi sunt finalizate în fiecare an pe piața imobiliară de la malul mării, cifră ce situează Constanța pe locul doi la nivel regional în privința investițiilor în ansambluri rezidențiale de anvergură.

Cele mai recente date de la Institutul Naţional de Statistică susțin că în 2018, în municipiu au fost livrate 1.609 locuinţe noi, ridicând numărul stocului de apartamente la 133.815 unităţi.

Preţurile locuinţelor au indicat o stabilitate în comparaţie cu situaţia din alte oraşe regionale cu o dinamică relevantă. Una dintre explicații este analiza stocului efectiv de locuinţe din Constanţa. Stocul de apartamente vechi domină oferta de locuinţe în oraş, însă această situație se poate schimba în anii următori, odată ce dezvoltatorii imobiliari finalizează noi ansambluri rezidenţiale cu apartamente şi vile, construite la standarde superioare.

În luna iunie a acestui an, unitățile locative de pe piață înregistrau un preţ mediu de 1.240 de euro pe metru pătrat, în creştere uşoară faţă de aceeași perioadă a anului 2019,  când proprietarii solicitau 1.130 de euro/mp, conform datelor de pe site-ul Imobiliare.ro.  În acest interval de timp, preţurile locuinţelor noi a fost au crescut cu 12,2%, iar în cazul stocului vechi de locuinţe, creșterea a fost de doar 8,5%. Experții din domeniul imobiliar sunt de părere că trendul crescător se va menţine în perioada următoare, drept urmare, finalul anului 2020 este propice achiziției de apartamente noi. Consumatorii prezintă un interes sporit pentru locuințe care oferă un standard de viață mai bun, în contextul pandemiei și petrecerii a cât mai mult timp, acasă.

Din punct de vedere financiar și investițional cel mai bun moment pentru achiziția unei locuințe este în faza de proiect, atunci când prețul este mult mai bun. Riscurile sunt eliminate dacă alegerea implică un dezvoltator sau constructor de încredere. După finalizare și în următorii  ani, un apartament sau o casă achiziţionată în faza de proiect va valora cu minimum 30% mai mult.

Boreal, prima investiţie Impact în Constanţa
Blocuri noi și apartamente de vânzare Constanța Nord

Interesul Impact Developer&Contractor pentru orașul de malul mării a fost exprimat acum mai bine de 10 ani, când a construit primul proiect rezidențial din Constanța: ansamblul de case BOREAL.

Situat în zona de nord a oraşului, Boreal a devenit casă pentru 150 de familii interesate de o zonă liniștită, aproape de facilitățile orașului și aproape de cadrul natural oferit de lacul Siutghiol și mare.

După 10 ani, Impact revine în Constanța pentru a extinde proiectul inițial cu Boreal PLUS, un concept mix de locuire cu 691 de unități, ce cuprind 9 blocuri cu  673 de apartamente şi 18 vile de lux.

Boreal PLUS va fi dezvoltat în patru etape, pe un teren cu suprafață de 64.440 de mp, într-o locaţie cu bună conectivitate față de punctele de interes. Accesibilitate la infrastructura de transport, grădiniţă în ansamblu, hypermarket Kaufland în imediata proximitate, parc cu locuri de joacă pentru copii, teren de sport și spaţii comerciale – toate sunt beneficii pentru viitorii rezidenți.

65 milioane de euro este suma investită în proiectul Boreal PLUS, Impact fiind motivat să folosească toată experiența celor aproape 30 de ani de activitate, pentru a oferi constănțenilor un proiect de calitate superioară.

Proiectul este dezvoltat respectând politica de sustenabilitate împlementată de Impact Developer & Contractor în toate proiectele pe care le realizează la nivel naţional. În consecință, noul ansamblu va avea integrat un sistem de colectare selectivă şi de gestionare a deşeurilor, iluminat eficient energetic și infrastructura specializată pentru recuperarea şi gestionarea apei uzate.

La nivel de design, complexul rezidențial Boreal Plus este creat pentru a se integra armonios cu mediul înconjurător cu ajutorul unor finisaje exterioare şi materiale care crează un ecosistem minimalist cu linii drepte, curate, fără detalii excesive.

Dezvoltat cu materiale atent selectate şi soluţii tehnice eficiente, Boreal Plus îşi propune să devină noul standard în materie locuire în Constanţa cât mai curând, primele 210 apartamente urmând a fi livrate în a doua parte a lui 2021.

Constanța Nord, zonă de dezvoltare accelerată

Decizia Impact de a extinde primul proiect cu Boreal PLUS este motivată și de potenţialul crescut de dezvoltare a zonei, unde nu există încă un ansamblu rezidențial premium, de o calitate superioară. Ansamblul rezidențial se află în proximitatea DN2A, la doar 15 minute distanţă de centrul Constanţei, dar şi față de autostrada A4. În prezent, în proximitate sunt deschise mai multe centre comerciale şi unități de învăţământ, facilităţi relevante pentru viitorii locatari.

În privința prețurilor la chirii, zona înregistrează un cost mai ridicat față de alte cartiere din Constanța.

În zonă, prețul mediu al chiriei pentru un apartament cu o cameră în Constanța Nord este de 250 de euro, media pieței fiind de 180 de euro. În cazul apartamentelor cu două şi trei camere, prețul chiriei variază între 350 şi 400 de euro, faţă de media oraşului, unde prețul începe de la 260 și poate crește chiar mai sus de 350 de euro, în funcție de dotări.

Cei interesați să investească într-o casă de închiriat în zona Tomis Plus, trebuie să ia la cunoștință că în zonă, poate obține un randament de cel puţin 6,5%, indicator superior altor instrumente de investiţii de pe piaţa financiară națională.

În următorii ani, piața rezidențială constănțeană va înregistra o creștere, raportat la unul dintre indicatorii relevanți pentru industrie.

În timp de în București, numărul de persoane înregistrate la domiciliu este de 2,4, în Constanţa acest indicator este de 2,5, conform datelor statistice. Ca o comparație, în Craiova şi Iaşi, acest indicator este de 2,7, respectiv 2,8. În concluzie, există loc suficient în piaţa rezidenţială  pentru proiecte de calitate, care fac diferența prin locaţia bună şi facilităţile diversificate pentru rezidenți.

La nivel macro, economia Constanţei are potenţialul de a susţine creşterea sectorului rezidenţial din viitorul apropiat, tocmai datorită mixului de activităţi producătoare de valoare. La nivel local sunt înregistrate 22.000 de firme active în domenii diverse: de la producţia petrolieră offshore şi rafinare, la activităţi portuare, turism și agricultură.

Datele statistice indică faptul că salariul mediu la nivel regional ar urma să atingă 600 de euro în 2021, în timp ce potenţialul de creştere al economiei locale depăşeşte 5%.

Impact investește pertinent în Constanța, cu siguranța că există interes pentru produse rezidențiale construite la standarde occidentale, care țintesc standardele de eficiență energetică BREEAM. Astfel, compania contribuie la dezvoltarea unui mediu economic vibrant într-un oraș cu importanță strategică la nivel internațional.

Post a Comment

Comment