Back to top
broker de credite serviciu gratuit la Boreal Plus

De ce un broker de credite este mai avantajos decât să mergi singur la bancă și cât te costă?

Un broker de credite este o persoană sau o entitate care acționează ca intermediar între client și bancă, în procesul de obținere a unui împrumut sau alte tipuri de finanțare. Rolul principal al unui broker de credit este de a ajuta clienții să găsească și să obțină cele mai bune variante de finanțare potrivite nevoilor lor financiare.

În cadrul proiectului Boreal Plus, avem un departament intern de brokeraj, care te poate ajuta cu obținerea celei mai bune oferte de credit. În prezent colaborăm cu cele mai importante instituții bancare  din România și oferim prin intermediul acestora soluții avantajoase pentru clienții noștri.

Am vorbit cu Diana Cioată, Consultant Financiar la Boreal Plus și o vom lăsa pe ea să ne explice de ce este în avantajul tău să apelezi la un broker în loc să mergi singur la bancă.

Ce experiență ai în domeniul creditării?

Lucrez în domeniul acesta de peste 20 ani și am ajutat peste 1.000 de clienți să obțină creditul pentru locuința dorită. Mulți dintre ei au fost la bancă și au fost respinși sau nu au obținut suma pe care și-o doreau, dar împreună am reușit să găsim alternative și să depășim toate obstacolele.

Cum reușești să obții oferte bune pentru clienți?

Având parteneriate cu cele mai importante instituții bancare din țară, pot obține cu ușurință o gamă variată de oferte adaptate fiecărui profil de client. Condițiile de eligibilitate diferă de la o bancă la alta, așa că mă ghidez după profilul clientului meu. Studiez mai întâi eu ofertele din piață și aleg variantele optime și banca unde cosider că acesta s-ar încadra. După ce fac o selecție de oferte, îi prezint clientului cele mai bune trei variante adaptate nevoilor lui, urmând ca decizia finală să o luăm împreună, după discuții punctuale.

Care sunt avantajele colaborării cu un broker de credite în comparație cu aplicarea directă la o bancă sau altă instituție financiară?

În primul rând economisești timp. Nu mai trebuie să mergi din bancă în bancă pentru a-ți face analiza și simularea de credit. Cu doar câteva informații din partea clientului am acces la toate ofertele băncilor pe care le avem în portofoliu. În plus, dacă iei un apartament la noi, spre exemplu îți iei un apartament în Boreal Plus, nu mai trebuie să te plimbi cu documentele între bancă și dezvoltator. Eu mă ocup de tot ce înseamnă transmiterea către bancă a documentelor de proprietate, stabilirea vizitelor evaluatorilor agreați și trimiși de bancă în vederea inspectării viitoarei garanții, de comunicarea cu consultantul bancar și tot ce ține de relația client-bancă-dezvoltator. Pe lângă asta, pe tot parcursul procesului de creditare ai un specialist de partea ta care te va ajuta cu asistență permanentă și îți va negocia cea mai bună ofertă. În această relație, eu reprezint clientul, nu banca.

Nu în ultimul rând, spune-ne care sunt costurile pentru acest proces?

Cred că unul dintre aspectele importante este că noi  nu percepem niciun fel de comision de la client. Prin urmare, indiferent dacă reușești sau nu să obții creditul dorit, nu va trebui să plătești nicio taxa de intermediere. Serviciul nostru este unul gratuit și gândit în avantajul clientului.

În concluzie, un broker de credit este un intermediar esențial între client și bancă, oferind expertiză, acces la diverse opțiuni de creditare și asistență în procesul de obținere a împrumutului potrivit. Avantajele colaborării cu un broker de credit includ accesul la o gamă mai largă de produse financiare, timp economisit și mai puțin efort pentru a studia și compara opțiunile.

Programează o întâlnire în Boreal Plus și ne ocupăm noi să te ajutăm cu obținerea finanțării!