Back to top

Lecții de locuire învățate în pandemie și soluții de îmbunătățire a calității vieții

Complex rezidential Constanta - Case noi de vanzare

De mai mult de un an, pandemia continuă să activeze nevoi, doruri, speranțe, toate acestea cu un grad mai mare de realism și de conștientizare a lucrurilor și valorilor care contează pentru fiecare în parte. Dacă în tot acest timp ai tânjit după libertate și te-ai simțit îngrădit în apartamentul devenit neîncapător, dacă ai râvnit la o grădină a ta și ai simțit că vrei un context de locuire mai sănătos dar mai ales, ai simțit un dor imens față de familie, rude, prieteni sau apropiați, atunci trebuie să parcurgi acest articol

La nivel mondial apar soluții pentru prevenire, dar și pentru tratarea virusului, însă acum, mai mult ca oricând, este necesară o recapitulare a tuturor lecțiilor învățate în această perioadă și stabilirea unui plan concret pentru îmbunătățirea calității vieții, de la condițiile de locuire, la relațiile cu cei din jur.

Sănătatea personală și a familie este cea mai importantă

Deși un aspect conștientizat de mase, mare parte a populației nu acționează în consecință întru menținerea sănătății fizice și mintale sau pentru prevenirea diferitelor afecțiuni și boli. Singurătatea și izolarea afectează starea psihică, iar în combinație cu știrile zilnice cu rol alarmant, pot conduce spre anxietate și atacuri de panică. Din aceste motive,, este  benefic să alegi un context de locuire care favorizează conceptul  Blue Health, ce are rolul de a îmbunătăți sănătatea fizică, mintală și starea de spirit, validând statutul și alegerile în acord cu aspirațiile. Este dovedit că locuirea în apropierea mării, a unui lac sau rău, ori chiar a unor spații albastre amenajate, influențează pozitiv starea mintală și fizică a oamenilor.

Online-ul nu alină sufletul

În doar câteva luni, aproape totul s-a mutat în online: munca, educația și petrecerea timpului liber. Iar dacă înainte, duminica era dedicată familiei – vizite la părinți, frați, sau alte activități împreună, în pandemie, totul s-a rezumat la câteva apeluri telefonice sau video, pentru asigurarea că cei dragi sunt bine. Paradoxul este că, în timp ce telemunca și educația funcționează totuși la parametri acceptabili și în această variantă, conexiunile umane, îmbrățișările nu pot fi substituite.

Fiecare acțiune umană influențează mediul înconjurător

În perioada de lock down, emisiile de carbon au scăzut neașteptat, ceea ce atrage atenția asupra unui consum responsabil și a unui impact negativ diminuat asupra mediului. Construcțiile în care locuim, consumul de electricitate și gaz, au un aport crescut de poluare.

Există însă și dezvoltatori responsabili, precum Impact Developer & Constractor, un lider în construcții și concepte de locuire, cu 30 de ani de experiență pe piața din România. Impact investește pentru a construi la standarde ridicate de eficiență energetică, pentru a aduce aproape de zero impactul negativ asupra mediului. Oferind un mix de facilități aproape de locuințe, dezvoltatorul vrea să reducă nevoia de deplasări, ore petrecute în trafic, implicit poluarea, având ca aavantaj major faptul că imediat lângă ansamblu, se construiește un nou hipermarket Kaufland. În aceeași direcție, în , cel mai nou ansamblu rezidențial din Constanța Nord, Boreal Plus, dezvoltatorul implementează: un sistem de colectare selectivă și gestionare a deșeurilor, rețea de iluminat eficient, sistem de recuperarea și gestionarea apei folosite.

Calitatea vieții depinde de relațiile cu familia

Un studiu condus de specialiștii Harward, realizat continuu din anul 1938, analizează dezvoltarea adultului și a dovedit că locuitul în comunitate ajută omul să trăiască mai mult și să fie mai fericit.

Studiul Harvard a găsit o asociere puternică între fericire și relații strânse precum soții, familia, prietenii și cercurile sociale. „Conexiunea personală creează stimulare mentală și emoțională, care sunt stimulatoare automate ale dispoziției, în timp ce izolarea este un obstacol al bunei dispoziții”, spune dr. Waldinger. În contextul actual, aceste date nu pot decât să reprezinte un imbold de concentrare pe relațiile pozitive și inițiativa de a petrece cât mai mult timp aproape de familie, de cei apropiați.

Constatarea surprinzătoare este că relațiile noastre și cât de fericiți suntem în relațiile noastre are o influență puternică asupra sănătății noastre”, a spus Robert Waldinger, directorul studiului, psihiatru la Spitalul General din Massachusetts și profesor de psihiatrie la Harvard Medical School. Cei care au păstrat relații calde au ajuns să trăiască mai mult și mai fericiți, a spus Waldinger, iar cei singuri au murit adesea mai devreme. „Singurătatea ucide”, a spus el. „Este la fel de puternic ca fumatul sau alcoolismul.”

Dacă studiul ți se pare o revelație, iar în toată pandemia ți-au lipsit rudele, acum este momentul să reîntregești familia, mai mult decât la masa de duminică. Imaginează-ți cum ar fi să locuiți împreună cu părinții, dar în case diferite: copiii se vor bucura de timpul petrecut cu bunicii, ai putea renunța parțial la bonă, unele cheltuieli s-ar diminua, vei putea petrece vacanțele unde vrei tu și nu pentru a-ți alina dorul și, în același timp, vei avea parte de intimitatea dorită.

Acum ai posibilitatea să alegi acest stil de viață sănătos în Boreal Plus, ansamblu rezidențial situat în zona de Nord a Constanței, la doar 15 minute de condus față de centru și plaja Mamaia. Cartierul include vile individuale, dar și vile cuplate la calcan și are acces la toate facilitățile complexului: acces securizat, teren de sport, parcuri, spații comerciale, grădiniță, Kaufland.

Casele noi din Constanța de Nord, cuplate la calcan, sunt o variantă bună și dacă îți dorești să locuiești aproape de fratele sau sora ta. Copiii vor crește împreună, mesele în familie vor fi o normalitate, serile pe terasă vor fi mai animate, iar weekendul un prilej de garden party.

Calitatea vine cu un preț corect

O altă lecție învățată în pandemie subliniază plusul de calitate a vieții pe care au resimțit-o cei care au locuit la casă și s-au bucurat de timp petrecut în aer liber, pe terasă, având loc suficient pentru ca toți membrii familiei să se poată desfășura în voie. Toate acestea necesită o investiție, ce trebuie bine analizată. Achitiția unei case este un pas important, de aceea trebuie să te asiguri că dezvoltatorul construiește la standarde europene, că infrastructura nu este un impediment și că arhitectura casei și construcția sunt durabile. Trebuie să fii atent, pentru că de regulă, ofertele sub prețul pieței înseamnă vicii ascunse.

Arhitectura Boreal Plus se bucură de recunoaștere internațională, întrucât ansamblul a fost premiat cu titlul Residential Development – Romania, iar vilele din Boreal Plus creează un estetic rezidențial deosebit, transmițând încredere, siguranță, tihnă.

Dacă te-ai regăsit în aceste câteva lecții, ia inițiativă! Completează formularul și vino la vizionare în Boreal Plus! Vilele sunt finalizate, dotate cu finisaje de lux iar tu poți planifica mutarea! Prețul de listă al vilelor cuplate începe de la de la 245.455 +TVA.