Back to top

Jurnal de șantier: am ajuns la ultimele etaje! Primele 3 blocuri din Boreal Plus au fost ridicate

Blocurile din Boreal Plus au fost ridicate până la ultimele etaje, iar cele 3 clădiri care însumează 209 apartamente își pot primi deja primii vizitatori.

 

Am ajus cu lucrările la etajele 10 și 11 ale celor mai înalte 2 clădiri cu vedere panoramică, unde continuăm la structura superioară cu plăcile peste etaje, pereții exteriori și interiori. Blocul de 8 etaje este deja finalizat pe parte de structură, zidărie, compartimentari interioare și tâmplărie exterioară.

La toate cele 3 cladiri se lucrează acum simultan pe partea de finisaje interioare, instalații termice și sanitare, pardoseli, termosistem fațadă. Și parcajul multi-etajat pe 6 niveluri (S+P+4) are structura finalizată, continuâdu-se lucrările la fațada ventilată, balustrade, instalații electrice și  finisaje.

 

Construcțiile Boreal Plus sunt gândite și proiectate  cu cea mai mare atenție, în așa fel încât să ofere maximă siguranță și durabilitate.  Natura terenului de fundare a fost atent verificată împreună cu experți geotehniști și structuriști. Sistemul de fundare constă în execuția de incluziuni rigide (piloți de îndesare din beton) pe tot amplasamentul construcțiilor.

Grosimea radierelor este cuprinsă între 750 cm și 110 cm, iar clasele de beton utilizate sunt clase superioare (C30/37 si C40/50, cu rezistență crescută la compresiune). Pentru fiecare mc de beton sunt prevazute aprox.133 de kg de armatură fasonată, cantitate cu cca. 30%  mai mare decât  stadardul de construire din zonă.

Toate aceste detalii asigură o stabilitate crescută, dar și elasticitatea clădirilor în caz de cutremur. Structura este gândită ca în cazul cutremurelor să nu apară fisuri pe pereți.

Structura preților exteriori este realizată din diafragme de beton executate în sistem continuu -monolit, ce ocupă cca 45% din fațade, restul fiind ocupat în proporție de aprox 25% de BCA CELCO, cu cel mai înalt nivel de eficiență fonică și energetică, permițând astfel construirea de clădiri cu un consum aproape de zero, iar restul de cca.30% reprezentând suprafețe vitrate.

 

Grosimea pereților exteriori ajunge, împreună cu pachetul de termosistem exterior, placarea interioară și tencuială, la cca 50 cm. Sunt gândiți în așa fel încât să se reducă suprafețele irosite iar  mobilierul sa poata fi proiectat si montat integral pe suprafata peretelui.

Peretii despartitori intre apartamente sunt realizati din beton si/ sau  BCA cu grosimea de 30 cm, fiind dublați cu vată minerală și placați cu gips carton pentru a obține cea mai bună izolare fonică și termică. Astfel, economisești bani atunci când vine vorba de încălzirea locuinței și ai certitudinea că nu deranjezi și nu ești deranjat de zgomotele vecinilor.

 

Clădirile nostre sunt prevăzute cu panouri solare la ultimul nivel, câte 10-12 pe fiecare bloc, care vor furniza apa caldă necesară consumului din apartamente, în completare cu centrale termice de bloc  de mare capacitate. Întreg sistemul va fi special construit astfel încât încălzirea să se faca prioritar de la panourie solare, în completare cu centralele.

Astfel, beneficiarul final economisește bani atunci când vine vorba de furnizarea apei calde menajere și încălzirea locuinței în sezonul rece, care se realizează în toate unitățile locative prin sistem de încălzire în pardoseală.

Blocurile de locuințe Boreal Plus se disting prin faptul că au balcoane foarte mari (circa 8mp) care vor putea fi ușor animate de mobilier de terasă și plante. Parapetul frontal al balcoanelor este transparent, executat din dublă foaie de sticlă, laminată și securizată, cu ramă din profile metalice robuste, de tip menghină, cu mână curentă cilindrică din aluminiu satinat.

Toate aceste detalii au un rol estetic deosebit, la care dezvoltatorul Impact nu a facut nici un rabat, pentru a conferi rafinament și eleganță fiecarei locuințe, precum și fatadelor din întregul ansamblu.

 

Echipat corespunzător pentru a respecta condițiile de siguranță specifice unui șantier în lucru, te poți convinge în mod direct de calitatea construcției, oricând dorești să iei legătura cu noi pentru progamarea unei vizite.