Back to top

Festivalul Sporturilor organizat la Iași cu sprijinul IMPACT pune „orașul celor 7 coline” pe harta competițiilor sportive pentru amatori

În perioada 15-17 iulie 2022, câteva mii de iubitori ai sportului, sportivi amatori, voluntari și spectatori deopotrivă, au participat la Festivalul Sporturilor de la Iași. Prima ediție a Festivalului a fost organizată de către Tabere și Circuite de alergare, schi și MTB, cu susținerea companiei IMPACT Developer & Contractor și a Primăriei Municipiului Iași, precum și cu sprijinul altor sponsori și autorități locale.

Dezvoltatorul proiectului rezidențial Boreal Plus, compania Impact, construiește în Iași și cea mai mare comunitate rezidențiala din capitala Moldovei, Greenfield Copou Residence.

Gândit ca eveniment anual, Festivalul a cuprins la prima editie șapte probe sportive: alergare pe potecă, alergare pe șosea, ciclism montan, cursă cu obstacole, orientare sportivă, cursa copiilor și cursa persoanelor cu dizabilități. Probele au fost configurate în așa fel încât să pună în vedere frumusețea și patrimoniul cultural al Iașiului: Palatul Culturii, Bulevardele Ștefan cel Mare și Sfânt și Copou sau Parcul Expoziției dar și obiective moderne, precum Palas Mall sau complexul rezidențial Greenfield Copou. Cum Iașiul a obținut recent titlul de ”Destinația turistică a anului 2022” în România, Festivalul de la jumatatea lunii iulie a pus orașul și pe harta turismului sportiv.

Aparte de probele sportive, pe parcursul celor trei zile au fost organizate ateliere sportive, proiecții de filme și documentare. S-au inscris la start in total peste 500 de participanți la probele sportive pentru adulți si separat, 300 de copii s-au înscris la proba dedicată lor. Peste 160 de voluntari au sprijinit organizare evenimentului iar câteva mii de spectatori au încurajat sportivii în cele trei zile de Festivalul. Pe pagina oficială de Facebook a festivalului si pe site-ul http://festivalulsporturilor.ro pot fi consultate clasamentul general al competițiilor precum și timpii obținuți de sportivi la fiecare proba.

”Alături de IMPACT Developer & Contractor am reușit să organizăm un eveniment de amploare, într-o zonă cu totul nouă pentru noi, dar o zonă cu un potențial sportiv enorm. Succesul evenimentului s-a datorat, pe de o parte, experinței de peste 13 ani pe care o are echipa noastră în organizarea unor evenimente sportive de mari dimensiuni, precum Marathon7500 și, pe de altă parte, sprijinului pe care l-am obținut din partea IMPACT Developer & Contractor. Datorită lor am putut să livrăm un eveniment care a ridicat etalonul evenimentelor de profil din România.”, a declarat Silviu Bălan, organizatorul principal al evenimentului.

În seria ”Evenimentelor cu Impact” susținute de IMPACT Developer & Contractor, urmează în acest an Festivalul Sporturilor Greenfield Băneasa, care va fi organizat la București în perioada 16-18 septembrie. De asemenea, ediții următoare ale evenimentului vor fi organizate la Constanța în 2023, acolo unde Impact construiește Boreal Plus, cel mai nou și modern ansamblu rezidențial din Nordul orașului de la malul Mării Negre.

”Ideea Festivalului Sporturilor a luat naștere din dorința noastră de a dezvolta comunități sustenabile, iar stilul de viață sănătos și socializarea de calitate sunt esențiale pentru bunăstarea membrilor comunității”, a declarat Gheorghe Iaciu, acționarul principal al IMPACT Developer & Contractor – sponsorul principal al Festivalului, la rândul său un practicant pasionat al mai multor sporturi.