Back to top

Descoperă Constanța: Un oraș în mișcare spre un viitor verde

Boreal Plus: IMPACT aduce o briză de aer proaspăt investind sustenabil din Constanța.

În orașul Constanța, dezvoltatorul IMPACT Developer& Contractor are în derulare proiectul BOREAL Plus, un ansamblu rezidențial mixt de vile și apartamente.

IMPACT ne-a obișnuit cu dezvoltările de mare anvergură care creează comunități sustenabile. Albul clădirilor pe care îl vedem frumos conturat în fotografii, aduce lumină în locația cu care orașul Constanța se modernizează și extinde.

Sub acest alb se află materiale ce asigură eficiența energetică și reducerea amprentei asupra mediului, conform politicii de sustenabilitate si responsabilitate a IMPACT. Sunt vile și blocuri care te impresionează prin curațenia și rigoarea liniilor, prin volumele create ce protejează cei peste 15.000 mp de spațiu verde. Oriunde dezvoltă, prioritatea IMPACT este să întâmpine locuitorii cu cât mai mult aer curat la geamurile apartamentelor, care să susțină noul stil de viață sănătos pe care IMPACT îl propune comunităților sale.

Oriunde se implică, IMPACT, care este cunoscut la nivel național prin proiecte de mari dimensiuni, pune în aplicare o serie de acțiuni pentru a sprijini comunitatea extinsă și a îmbunătăți infrastructura orașului.

BOREAL Plus este un alt exemplu IMPACT de comunitate ce se dezvoltă sustenabil.  Planurile de dezvoltare ale noului complex ce va avea o comunitate de peste 1.700 de locuitori țin cont de sprijinirea comunității extinse și îmbunătățirea infrastructurii orașului, pentru dezvoltarea durabilă a comunității locale.

Sincronizare între dezvoltator și autoritățile locale

Anul trecut, IMPACT a finalizat construcția unui sens giratoriu la intersecția dintre Bulevardul Tomis și strada Amsterdam. Această investiție de peste 450.000 de euro a contribuit la îmbunătățirea circulației rutiere în zonă, sporind astfel siguranța și confortul atât pentru locuitorii din ansamblul rezidențial BOREAL Plus, cât și pentru toți cei care tranzitează zona către localitatea Ovidiu și Autostrada Soarelui.

De asemenea, autoritățile locale s-au implicat în dezvoltarea infrastructurii, astfel încât locuitorii din zonă să beneficieze de confort sporit. Strada Brest, care trece pe lângă cartierul Boreal Plus și face legătura cu Bulevardul Tomis, a fost asfaltată până la intersecția cu strada Napoli. De asemenea, Strada Amsterdam, care leagă Bulevardul Tomis de viitorul Bulevard Madrid, a fost asfaltată pe o porțiune importantă, inclusiv două benzi și trotuar, într-o lucrare realizată de către IMPACT, urmând ca forma finală a Străzii Amsterdam, cu 4 benzi, să fie realizată în viitor de către Primăria Municipiului Constanța.

Constanța se extinde. Sunt anunțate investiții publice semnificative în zona BOREAL.

Odată cu extinderea orașului Constanța către vest, au fost anunțate investiții semnificative, inclusiv noul Bulevard Madrid, cu patru benzi, care va conecta bulevardul Tomis din zona Boreal cu bulevardul Aurel Vlaicu din zona Vivo. În prezent, autoritățile locale lucrează la includerea în intravilan a unei suprafețe de 300 ha de ambele părți ale DN3C. Odată ce acest proiect va fi aprobat, bulevardul Aurel Vlaicu nu va mai avea statutul de centură a orașului, ci va fi preluat de către DN3C.

Regenerare și revitalizare urbană – noul parc de 36ha realizat de Primăria Municipiului Constanța, la doar 5 minute de Boreal.

Un pas important în dezvoltarea urbană a orașului Constanța este aprobarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) pentru DN3C. Acest lucru va deschide calea pentru primul proiect major de regenerare urbană din ultimele trei decenii. Proiectul va include crearea unui parc de aproape 40 de hectare, dezvoltarea de noi zone rezidențiale și spații comerciale moderne, precum și integrarea de servicii publice în domenii precum cultură, sănătate și învățământ.

În plus, anul trecut, a fost anunțat câștigătorul Concursului Internațional de Soluții pentru proiectul „Parc DN3C”, care va avea o suprafață totală de 36 de hectare și va oferi un spațiu de recreere și relaxare pentru toate grupurile de vârstă, contribuind la îmbunătățirea calității vieții în Municipiul Constanța. Aflat la doar 5 minute de mers pe jos de ansamblul Boreal Plus, parcul DN3C va dispune de mai multe zone, beneficiind de pistă dedicată pentru biciclete în jurul parcului, trasee separate de cele pentru pietoni pentru a reduce conflictele în trafic și zone de parcare pentru biciclete, stadion cu pistă de atletism, terenuri de tenis de câmp, zonă tenis de masa, perete pentru cățărări, zonă de fitness în aer liber, terenuri pentru squash, zonă de loc de joacă cu dotări clasice pentru copii, zonă de joacă cu apă, terenuri multi-sport (basket/mini fotbal/handbal/volei), zonă de Aventura-park (cățărări în copaci, tiroliană, trasee etc.), zonă de socializare cu mese pentru șah, grădină terapeutică, teren minigolf, zonă amenajare hamace în aer liber, cinema în aer liber, mini grădină botanică.

Cu astfel de inițiative și investiții, IMPACT demonstrează că dezvoltarea urbană sustenabilă și responsabilitatea socială pot merge mână în mână atunci când toate părțile sunt implicate, aducând beneficii semnificative comunităților locale și contribuind la transformarea pozitivă a orașelor.

BOREAL Plus, cea mai noua comunitate din Constanța, se va fi dezvolta în trei faze. Vilele și prima fază de dezvoltare ce cuprinde 209 apartamente au fost deja finalizate, iar primii membrii ai comunității deja s-au mutat. Următoarele două faze de dezvoltare ale proiectului vor cuprinde 464 de apartamente de tip studio, 2 Camere și 3 Camere.

Despre IMPACT Developer&Contractor SA

IMPACT, cel mai longeviv dezvoltator de imobile rezidențiale, cu 32 de ani de activitate pe piața din România, s-a remarcat de-a lungul istoriei sale drept o companie inovatoare, trendsetter în real estate, promotorul conceptului de ansamblu rezidențial și prima companie imobiliară listată la Bursa de Valori București în urmă cu mai bine de 26 de ani.

Prin proiectele construite, IMPACT a creat perspective de locuire unice, fiind leader în dezvoltarea de comunități rezidențiale mari, cu peste 1.500 de locuitori. GREENFIELD  Băneasa, cu peste 17.000 de locuitori la finalizare, este proiectul de cea mai mare anvergură până la acest moment, construit într-un cadru natural spectaculos oferit de cele peste 900 de hectare de pădure care îl înconjoară, în timp ce LUXURIA  Residence, care va acomoda peste 1.500 de locuitori, este proiectul care setează noi standarde în ceea ce privește sustenabilitatea ansamblurilor dezvoltate de IMPACT, fiind primul complex rezidențial din țară certificat BREEAM Excellent.

De la înființare, IMPACT a realizat 19 proiecte în care locuiesc astăzi peste 12.000 de rezidenți.

IMPACT este o companie recunoscută la nivel național si internațional. Dovadă stau cele peste 50 de premii obținute de-a lungul timpului, cele mai recente fiind ”Cel mai sustenabil dezvoltator imobiliar al anului 2022” obținut în cadrul Galei Financial Intelicence Awards, premiul ”Dezvoltatorul anului 2022” la Romanian Property Awards și ”Best In Business” la Gala Premiilor Piața Financiară.

IMPACT deține un portofoliu valoros de terenuri cu un potențial de dezvoltare pentru încă minimum 5 proiecte: GREENFIELD BĂNEASA – București (faze noi), BOREAL PLUS – Constanța (faze noi), GREENFIELD COPOU – Iași, ARIA VERDI – București și GREENFIELD WEST – București, ce au o valoare estimată de piață de 1,9 miliarde EUR.