Back to top

De ce să optezi pentru o casă cuplată la calcan

Vilă cuplată la calcan - Boreal Plus Constanța

Ce înseamnă o casă cuplată la calcan

Casa cuplată la calcan este o variantă de luat în calcul pentru cei care doresc o casă nouă de vânzare în Constanța Nord, care să le asigure confortul necesar, totul într-un concept care devine tot mai popular pe piața rezidențială din România.

Achiziția unei case cu acest sistem oferă mai multe beneficii, printre care se numără posibilitatea construcției pe un lot de teren mai îngust și spațiul mai mare pentru curte în comparație cu o locuință individuală.

În mod concret, conceptul acesta înseamnă că două clădiri vor fi alipite cel puțin unui perete care se numește calcan. Acesta trebuie să fie dezvoltat în anumite condiții și să fie întreținut pentru rezistență pe termen lung.

Accesul la o stradă principală și posibilitatea de a avea o curte cu suprafață mai mare sunt motivele pentru care un investitor poate opta pentru acest regim de construcție, care se adaptează foarte bine la specificațiile terenului dintr-o anumită zonă. De asemenea, casa cuplată la calcan poate fi soluția potrivită în locațiile cu reguli specifice de urbanism.

În nordul Constanței, IMPACT Developer & Contractor va finaliza în acest an 18 vile în cadrul proiectului rezidențial Boreal Plus. Dintre acestea, 4 sunt vile premium individuale și 14 la număr sunt cuplate la calcan. Sub titulatura unui nume cu rezonanță mitologică, casele AURORA 1 și AURORA 2 proiectează aura lor magică asupra locuințelor care vor găzui noile povești de viață.

Casele cu etaj au 4 camere și o suprafață construită totală de 167 de metri pătrați. Suprafața de teren pentru fiecare proprietate variază între 367 și 420 de mp, în funcție de poziționarea din ansamblu.

Vila Aurora 1 are un preț care pornește de la 246.271 de euro și care poate ajunge la 267.911 euro plus TVA. Proiectul include două terase la parter, două balcoane și trei băi. Zona de living și dining acoperă aproape 27 mp. La etaj sunt poziționate trei dormitoare spațioase.  Pentru Casa Aurora 2, prețurile pornesc de la 245.455 de euro și pot atinge 265.904 euro plus TVA.

Specificul caselor cuplate la calcan

În cazul caselor cuplate la calcan există un rost de dilatație între clădiri, cu termoizolație din polistiren expandat de 10 cm grosime, oferind protecție suplimentară împotriva intemperiilor pentru această zonă.

Avantajul este distribuirea spațiului verde pe o suprafață mai mare, cu desfășurare pe o suprafață deschisă, nu înconjurul casei, ceea ce lasă oportunitatea amenajării după bunul plac a unei piscine, a unui foișor, loc de joacă, etc.

Casa cuplată la calcan - complex rezidențial Boreal Plus Constanța

Rezistență și calitate în construcție și finisaje

Casele din ansamblu rezidențial Boreal Plus au structura de rezistență din cadre de beton armat, în timp ce zidăria este realizată din cărămidă GVP. Pentru acoperiș este folosită o învelitoare din tablă ondulată.

La interior, locuințele au tâmplărie din profile PVC armate și un sistem eficient de încălzire prin pardoseală. În băi și bucătărie este folosită marmura, iar în zona balcoanelor și teraselor este integrat granitul. În principalele încăperi este folosit un parchet Tarkett cu trei straturi, ce asigură confort pe toată durata anului.

Fiecare casă are o centrală termică în condensație care furnizează căldură și apă caldă menajeră cu eficiență energetică maximă. Casele vor beneficia de sistemele smart din cartier, care îmbunătățesc experiența de locuire. Amintim printre altele de sistemul de colectare selectivă și de gestionare a deșeurilor, dar și de iluminatul eficient.

Casele sunt poziționate într-o zonă emergentă a Constanței, la 15 minute depărtare de centrul orașului. Accesul spre principalele puncte de interes din oraș se realizează facil, iar din cartier se poate ajunge ușor la autostrada A4.

În preajma ansamblului sunt disponibile numeroase facilități comerciale și de divertisment. De asemenea, în complexul rezidențial Boreal Plus este amplasat un hypermarket Kaufland, care va face experința de shopping mai plăcută prin prisma proximității și a confortului de transport a cumpărăturilor zilnice.

De ce să optezi pentru o casă cuplată la calcan

Ți-ai dorit mereu să îți faci o familie a ta, dar în același timp să locuiești aproape de părinți sau de familia fratelui sau a surorii tale? Ai buni prieteni de familie cu care îți dorești să petreci cât mai mult timp? Vilele Aurora 1 și 2, cuplate la calcan pot fi o variantă optimă, care oferă atât intimitate, dar și apropiere cu cei dragi.

Serile sunt mai frumoase petrecute împreună, în aer liber, iar weekendul este un prilej pentru un garden party. Copiii se pot juca în voie în grădinile care împrejmuiesc casele, iar dacă aveți animale de companie, cu siguranță vor completa tabloul unei familii perfecte.

Locuind aproape de părinții tăi, dar în același timp în case diferite, ai posibilitatea să te bucuri cât mai mult de prezența lor, pentru că timpul petrecut alături de ei este neprețuit. Iar pentru cei care au un business în familie, această variantă de locuire este ideală, pentru că asigură o comunicare constantă și o administrare eficientă a sarcinilor, coroborat cu activitățile familiei.

Variantă alternativă

Dacă cei dragi îmbrățișează ideea de a locui aproape, dar preferă o locuință la bloc, ansamblul Boreal Plus rămâne cea mai bună variantă. Pe lângă cele 18 case noi din Constanța, în complex vor fi ridicate 673 de apartamente în mai multe faze de dezvoltare. Până la finalul anului 2021, vor fi livrate 3 blocuri cu 210 apartamente (studio, 2 camere , 3 camere). IMPACT va investi și într-o clădire cu 289 de parcări.

Ansamblul are o valoare de aproape 62 de milioane de euro, cu potențial de creștere în timp datorită investițiilor în infrastructură și în locuințe. Boreal Plus va fi dezvoltat pe un teren de 40.000 mp într-o zonă în plină expansiune.

IMPACT a revenit în Constanța după ce a terminat primul său proiect de vile din oraș în anul 2010. Dezvoltatorul propune un proiect complex, adaptat la cele mai inovații în privința tehnologiei de construcție și a confortului rezidenților. Folosirea vilelor cuplate la calcan reprezintă una dintre căile prin care IMPACT integrează componenta de case cu etaj în ansamblul de locuințe care oferă beneficii pentru orice stil de viață.