Back to top

De ce să alegi credit pentru apartament și nu chirie?

 

apartament cu gradina in Constanta Nord

 

Achiziția unei locuințe este una dintre cele mai importante decizii pe care le luăm pe parcursul vieții, iar fiecare ban investit în casă contează. Tocmai de aceea, banii direcționați către propria locuință sunt o investiție cu beneficii pe termen lung, iar în complexul rezidențial Boreal-Plus din Constanța Nord avantajele pentru cumpărători sunt evidente.

Impact Developer & Contractor a demarat, în Constanța, una dintre cele mai mari investiții rezidențiale din țară. În ansamblul Boreal Plus, compania a finalizat deja 18 case elegante și lucreză în prezent la primele 209 apartamente. Întregul proiect aflat în zona de Nord a Constanței va fi dezvoltat în mai multe faze ce vor cuprinde 673 de apartamente.

Costul cumpărării mai avantajos față de închiriere

Achiziția unei locuințe în Boreal Plus este o opțiune atractivă pentru cei aflați în căutarea unei case sau pentru cumpărătorii interesați să-și construiască un portofoliu de investiții cu active imobiliare.

Un calcul ne arată că un credit bancar imobiliar pentru o locuință în Boreal Plus este varianta mai eficientă economic în comparație cu prețul închirierii unui apartament în aceeași zonă. Avantajul este că apartamentul pentru care plătești va rămâne al tău, iar costurile tale lunare scad considerabil.

Astfel, pentru un apartament de tip studio din Boreal Plus cu valoare achitată de 71.453 de Euro, rata lunară va fi de aproximativ 280 de Euro, fiind necesar un venit minim de 3.200 de lei. Calculul are în vedere un credit de 300.000 de lei pe 360 de luni, cu un avans de minim 15%.

Pentru un apartament cu 2 camere în Constanța Nord, în valoare de 87.163 de Euro, rata lunară va fi de aproximativ 340 de Euro la un credit total de 365.600 de lei. Venitul minim necesar pentru accesarea acestei finanțări este de 3.800 de lei.

La un apartament cu 3 camere în valoare de  127.720 de Euro, rata lunară va fi de aproximativ 495 de Euro. Creditul total va avea o valoare de 536.000 de lei, iar venitul minim necesar pentru aprobare va fi de 5.600 de lei.

*Toate creditele sunt calculate la o dobândă variabilă pe formula IRCC+2,4%.

*Calculele sunt pur informative și nu au valoare contractuală.

 

Prin comparație, costurile de închiriere din Constanța au crescut cu 6,7% în ultimul an, apartamentele din Nordul Constanței fiind închiriate și cu 350 Euro pentru un studio,  450 Euro pentru un apartament cu 2 camere și 650 Euro pentru un apartament cu 3 camere.

 

Aprecierea valorii locuinței

Un apartament nou construit într-o zonă cu potențial de dezvoltare în următorii ani va avea o valoare ridicată pe termen lung față de momentul achiziției. Valoarea crescută a proprietății este confirmarea unei investiții sănătoase, iar capitalizarea creșterii prețului apartamentului este imposibilă pentru chiriaș.

Locuințele din Constanța au avut o tendință de creștere evidentă în ultimii ani, iar aprecierea a fost anuală începând cu 2014. Dacă în urmă cu șapte ani prețul era de 853 de Euro/mp (iulie 2014), în luna iulie a acestui an prețul ajunsese la 1.340 Euro/mp, conform indicelui Imobiliare.ro.

Atractivitatea pieței rezidențiale din Constanța este în creștere, iar mărirea prețurilor reflectă o creștere a cererii în orașul de la malul mării. Tendința de creștere a prețurilor este o realitate pentru piața rezidențială și din alte mari orașe, nu doar în Constanța. Factori precum creșterea costurilor cu forța de muncă și materialele de construcții pun presiune pe prețuri, iar noile reglementări nZEB privind construcțiile sustenabile necesită investiții mai mari din partea dezvoltatorilor care se vor regăsi într-un anumit procent în prețurile finale.

Dezvoltare smart cu accent pe sustenabilitate și confort al rezidenților

O locuință în Boreal Plus va oferi o experiență de locuire sigură și confortabilă pe termen lung datorită calității construcției completată de mixul de facilități atractiv pentru rezidenți și vizitatori.

Spațiile comerciale, inclusiv hypermarketul Kaufland situat la intratea in ansmablu, vor ajuta locuitorii Boreal Plus să economisească timp pe care îl pot dedica familiei sau altor activități relaxante. Ansamblul va pune la dispoziția rezidenților și o grădiniță, astfel încât părinții vor avea garanția că cei mici se află în siguranță, aproape de casă.

Fiind un ansamblu rezidențial cu acces securizat, în zona de Nord a Constanței, Boreal Plus asigură un nivel de zgomot scăzut și trafic redus. Astfel, locuitorii se pot bucura de liniște, în timp ce lucrează de acasă, participă la cursuri online sau petrec timp în familie.

În complex vor fi amenajate spații verzi pe o suprafață de 12.000 mp, la care se adaugă terenuri de sport și locuri de joacă pentru copii. Vederea panoramică spre Lacul Siutghiol va crește considerabil calitatea vieții, ajutând la îmbunătățirea stării fizice și psihice, după cum afirmă studiile de specialitate.

Nici căutarea unui loc de parcare nu îți va mai răpi mult timp. În Boreal Plus, fiecare apartament are parcare privată, locatarii putând să aleagă dintre trei tipuri de parcare: exterioară neacoperită, exterioară acoperita și în clădirea de parcări.

Proiectul este pregătit pentru viitor datorită sistemului pentru gestionarea resurselor printre care se află iluminatul eficient și soluții de management sustenabil al deșeurilor și apei folosite., aspecte care se traduc prin costuri de întreținere și administrare mai mici.

La interior, fiecare locuință va avea finisaje de calitate superioară precum marmură și granit (in cazul vilelor), gresie porțelanată și obiecte sanitare de la mărci recunoscute pentru calitate. Pentru confort maxim și eficiență energetică, toate locuințele vor avea un sistem de încălzire în pardoseală. Apa caldă și căldura vor fi furnizate printr-un sistem centralizat, eficient și mai puțin poluant, renunțându-se la centralele individuale, de apartament.

Accesul rapid este o altă calitate căutată de cumpărătorii de locuințe. Situat în nordul orașului, Boreal Plus se află la 15 minute de plajă, centru sau autostradă. Din complex se ajunge ușor în alte locații unde se află unități școlare și medicale sau centre comerciale recunoscute. Accesul în Boreal Plus, cât și deplasarea către principalele puncte de interes din oraș vor fi facilitate de realizarea unui sens giratoriu cu două benzi la intersecția Bulevardului Tomis cu strada Amsterdam.

Boreal Plus este o piesă importantă din viziunea Impact Developer & Contractor de a realiza locuințe de calitate, durabile, în linie cu standardele internaționale de sustenabilitate, pentru viitori rezidenți care apreciază calitatea comunitătii din care fac parte, confortul și siguranța propriei case a cărei valoare se va dezvolta suplimentar în timp.