Back to top
Raluca Geambasu - specialist Design interior Boreal Plus

Cât costă să-ți amenajezi apartamentul cu ajutorul unui specialist în design interior, în Boreal Plus?

Mobilarea apartamentului este un proces care îți poate da multe bătăi de cap. Amenajarea în detaliu a locuinței presupune timp și nu oricine își permite să renunțe la job sau la orele petrecute cu familia pentru a se dedica în totalitate proiectului de amenajare. De aceea, în Boreal Plus îți oferim o alternativă sigură și la îndemână: echipa de design interior. Un specialist în design interior știe cum să facă spațiul perfect funcțional și estetic, deopotrivă. Astfel, locuința amenjată cu ajutorul nostru va prinde viață ținând cont de spațiu, ultimele trenduri în domeniu, de dorința ta, de bunul gust dar și de stilul ales.

Am vorbit cu Raluca Geambașu, consultant în Design Interior la Boreal Plus și i-am pus câteva întrebări pentru a vedea ce înseamnă să apelezi la ajutorul unor specialiști pentru amenajarea locuinției.

Explică-ne puțin cum se desfășoară tot procesul. Ce se întâmplă după ce clienții spun că vor să îi ajuți să-și amenajeze locuința?

Pentru început programez o întâlnire pentru  a cunoaște clientul și pentru a înțelege nevoile și preferințele lui. Apoi, vin cu o propunere de design care să reflecte viziunea lui. Clientul este mereu implicat în luarea fiecărei decizii. După ce analizăm împreună propunerea și stabilim varianta finală, începem procesul de implementare prin procurarea mobilierului, coordonarea echipei de execuție și supervizarea lucrărilor.

Cum reușești să utilizezi eficient spațiul din locuință astfel încât fiecare colț să fie folosit optim?

Să fiu sinceră, atunci când vorbim de Boreal Plus, mă ajută proiectul. Apartamentele au fost proiectate astfel încât să nu întâmpin probleme în procesul amenajării. Pereții sunt drepți, nu am țevi care să mă încurce, iar spațiul permite crearea zonelor de depozitare. Poate la început nu vei acorda o atenție prea mare acestui aspect, dar cu timpul te vei lovi de lucruri pe care nu ai unde să le pui. Pentru a utiliza eficient spațiul, încep prin evaluarea atentă a fiecărui colț și zonă, identificând nevoile specifice ale clientului. Recomand soluții creative, mobilier multifuncțional și spații ascunse de depozitare. Mă bazez pe comunicarea strânsă cu clientul pentru a crea soluții personalizate. În final, obiectivul meu este să creez acea armonie și funcționalitate care să îndeplinească pe deplin nevoile și preferințele clientului.

De ce să apelăm la un specialist și să nu începem singuri procesul de amenajare?

Desigur că îți poți amenaja și singur locuința, însă un specialist vine cu experiența și cu informațiile necesare care ajută extrem de mult în eficientizarea timpului, în înțelegerea spațiului, în importanța ambientului dat de lumină, în „mix and match-ul” dintre stiluri, foarte căutat în ultimul timp. Gândește-te cât durează până găsești singur obiectele de mobilier pe care ți le dorești, până te documentezi despre cum poți combina culorile, texturile, stilurile și până identifici cele mai bune oferte care se pliază pe bugetul tău. După tot acest proces urmează să comanzi mobila și mai există și aici un timp de așteptare destul de mare. Noi avem colaborări încheiate cu furnizori și producători de încredere, ceea ce ne oferă prețuri preferențiale și prioritate în comenzi. Avem până la 25% discount, în funcție de furnizor, pentru clienții noștri, deci plătești un preț mai mic.

Cu siguranță oamenii vor să știe și care este prețul pentru aceste servicii. Deci, cât te costă un specialist în Design Interior?

Dacă apelezi la un specialist din piață, costurile de consultanță pornesc de la 1.000/1.500 de Euro pentru un apartament cu două camere, dacă vorbim de o amenajare simplă. În Boreal Plus acest serviciu este GRATUIT pentru clienți. În plus, așa cum spuneam și mai devreme, avem și reduceri considerabile la partenerii noștri.

Și nu în ultimul rând, spune-ne puțin despre trendurile din 2024. Cum ar trebui să arate o locuință în trend?

Nu tind să fiu condusă de tendințe, dar mă inspir dintr-o varietate de surse – de la fotografie, artă, arhitectură, modă, natură, hobby-uri și lista poate continua. Design-ul interior este tot o artă, deci totul este despre a spune o poveste despre cine va locui acolo. De curand începem să îmbrățișăm și noi stilul Japandi, o combinație relaxantă între stilul nordic și cel japonez. Acest stil este puternic concentrat pe simplitate, pe materiale naturale, texturi brute și integrarea naturii în casă prin plante naturale, voluminoase sau sezoniere. Stilul Japandi combină autentic două concepte reprezentative, pe de o parte, include stilul  scandinav “hygge”, care pune accent pe  confort și contribuie la un mod de viață relaxat, pe de altă parte, stilul japonez “wabi-sabi”, care pune accent pe  arta de a găsi frumusețea în imperfecțiune, autenticitate și contemplarea naturii în casă.

Colaborarea cu un consultant în design interior poate transforma complet aspectul și funcționalitatea unei locuințe. Prin intermediul expertizei pe care o are, poate crea spații unice și personalizate, care să reflecte nevoile, gusturile și stilul de viață al clientului. În Boreal Plus îți oferim acest serviciu GRATUIT, așa cum îți oferim și serviciul de consultanță financiară.

Completează formularul de mai jos și programează o întâlnire! Te ajutăm noi cu tot procesul de achiziție.