Back to top
încălzire prin pardoseală Boreal Plus Constanța

Boreal Plus. Încălzirea prin pardoseală: secrete și mituri

Încălzirea prin pardoseală, cunoscută și sub numele de încălzire radiantă, este o opțiune modernă pentru încălzirea locuinței. Devenită populară în secolul XXI, încălzirea prin pardoseală a fost inventată de romani în antichitate, fiind vitală pentru locuințele mai mari ale nobililor și pentru băile romane.

În complexul Boreal Plus, fiecare apartament este dotat cu un sistem eficient de încălzire în pardoseală pentru a asigura confort termic superior.

Avantajele încălzirii prin pardoseală

Comparativ cu tradiționalele calorifere, încălzirea în pardoseală funcționează prin distribuția uniformă a căldurii de jos în sus, ceea ce asigură un confort termic constant, fără variații.

Căldura este radiată de pe o suprafață mare, pardoseala încălzind aerul încet și în mod uniform, astfel încât camera să nu atingă rapid o temperatură prea ridicată. De regulă se atinge o temperatură plăcută prin menținerea pardoselii la un nivel de căldură similar cu aerul din cameră.

Deoarece diferențele de temperatură dintre aer și pardoseală sunt mici, sistemul nu consumă multă energie pentru a menține o temperatură confortabilă. Astfel, comparativ cu radiatoarele tradiționale, sistemele de încălzire în pardoseală vor reduce costurile cu energia cu până la 35-40%.

Un alt avantaj important este legat de design. Lipsa radiatoarelor oferă mai mult spațiu și libertate în amenajarea locuinței.

În camerele încălzite prin pardoseală circulația prafului și a alergenilor este considerabil mai redusă, îmbunătățind calitatea aerului din încăpere.

Demontarea miturilor despre încălzirea prin pardoseală

Mit: Încălzirea prin pardoseală irosește energie în comparație cu radiatoarele tradiționale

Așa cum arătam mai sus, acest sistem modern de încălzire este cu mult mai eficient decât încălzirea cu radiatoarele clasice (calorifere). Încălzirea în pardoseală folosește temperaturi mai scăzute și acoperă mai mult spațiu pe podea, asigurând o încălzire uniformă. Prin urmare, sistemul este mai eficient din punct de vedere energetic și nu necesită mentenanță.

În plus, sistemul poate fi alimentat cu surse alternative de energie, cum ar fi panouri solare, panouri fotovoltaice sau pompele de căldură, reducând și mai mult consumul de energie. Este cazul Boreal Plus, care este dotat cu panouri solare. Apartamentele finalizate din complex reprezintă o alegere confortabilă, convenabilă, economică și ecologică, deoarece dispun de termostate și senzori inteligenți, astfel că poți regla automat temperatura în funcție de preferințele tale.

Mit: Încălzirea prin pardoseală afectează sănătatea

Un mit comun este că încălzirea în pardoseală poate fi dăunătoare pentru sănătate. În realitate, lucrurile stau exact invers.

Cercetările indică faptul că distribuția uniformă a căldurii poate, de fapt, să îmbunătățească circulația sanguină și confortul general, fiind indicată celor cu boli venoase sau care se confruntă cu umflarea picioarelor. Imaginează-ți cât de plăcut este să mergi desculț în locuință sau cât de reconfortant poate fi să-ți lași copilul să se joace pe podea fără griji!

Mai mult, încălzirea în pardoseală previne circulația particulelor de praf care pot provoca alergii sau boli, fiind chiar recomandată persoanelor care suferă de alergii sau probleme respiratorii. Cei care locuiesc în apartamentele din Boreal Plus, dotate cu acest tip nou și modern de încălzire se bucură de un mediu mai sănătos, fără acarieni și mucegai.

Ești curios să vezi cum este atomsfera într-un apartament dotat cu încălzire în pardoseală, acum că ai aflat mai multe despre ea? Completează formularul de mai jos și te așteptăm în Boreal Plus să vezi.